Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Isten nagy állatkertje

Amitől eldobom az agyam:
extrém események, eszement figurák,
a valóság hihetetlen történetei

Facebook

Friss topikok

  • csillagpontos: @Winston Smith: Irigy vagy? Leygen pénzed és bátorságod utánuk tenni, vagy csaka szád van tehetsé... (2014.07.21. 12:29) Egy újabb Darwin-díjas emlékére
  • balazsrudolf: ojan mint egy vándorpatkány tisztára hasonlit ara a patkányra amit a macskám hármo megfogot (2013.08.26. 11:41) Tűz van babám
  • balazsrudolf: mi van rajtad van a bugás te perverz állat a hodogom a tákodba (2013.08.26. 11:37) Extrém beégés
  • balazsrudolf: az elsö kép egy fasz a második egy nö a harmadik egy punci az utolso meg egy orbitális kérges fasz (2013.08.26. 11:34) Növények
  • balazsrudolf: hello én egy fényképezö vállatnál dolgozom ahoz a képeket ilesztjük és szerkesztjük ami it van ösz... (2013.08.26. 11:30) A világ legnagyobb kutyái

Aktuális vicc

Két meleg utazik a repülőn.
Az egyik megkívánja a másikat:
- Te, mi lenne, ha kefélnénk?
- Megőrültél? Itt a repülőn? Olyan kínos lenne. Mindenki minket nézne.
- Dehogy! A kutya nem figyel ránk. Ezt nézd!
Feláll a helyéről és megkérdezi az utasokat:
- Van valakinek ceruzája?
Senki sem reagál. Alszanak, olvasnak, bámulnak maguk elé az utasok.
- Tényleg nem figyelnek ránk.
Ezzel aztán jól egymásnak esnek, valósággá érlelik forró vágyaikat...
Később az utasok már szállnak ki, amikor is a stewardes azt látja, hogy egy idős bácsika csupa hányás. Lehányta a zakóját, az ingét, még a nadrágját is.
- Bácsi, miért nem szólt, adtunk volna zacskót!?
- Nem mertem szólni, mert előttem pár sorral egy másik utas csak egy ceruzát kért, és úgy seggbe k***k, hogy csak na!

Eddigi írások

Az alábbi képen látható teljesen normális külsejű, "értelmes" hölgyről többek között ezt írja a borsonline beszámolója:

A 43 esztendős Sarah Cassidy egyedülálló, diplomás pszichológus és oszlopos tagja a fent említett intézménynek. Talán sokak számára furcsának tűnik, de a brit asszony, immáron 23 éve, minden este, 2 órán át egy szögesdrótot visel combja felső részén.

 

– A legtöbben ezt mazochizmusnak neveznék, de számomra nem az. A drót viselése – ami egyébként dizájnos, azaz nem serken ki a vér alatta – figyelmeztet, hogy ne essem bűnbe, hogy megőrizzem a szüzességem – nyilatkozta a Daily Mailnek Sarah, aki szerint Isten ezt az utat jelölte ki neki.

 

Nos, fent leírt extrém szokás rabnője megerősíteni látszik bennem azt a sztereotípiá(ma)t, miszerint nem véletlenül lesz valaki pszichológus, hanem saját belső vívódásai, lelki zavarai motiválják erre a rögös útra.

Bizonyos itt nem részletezett okokból kifolyólag rengeteg pszichológust, pszichiátert volt szerencsém ismerni, és bizony kevés normális akadt közöttük. Egy idő után szinte mindegyik annyira a szakmája rabjává vált, hogy emberi léptékkel alig lehetett velük kommunikációs csatornát nyitni. Baromi idegesítő tud lenni, hogy néhány perc beszélgetés után az az érzése keletkezik a "normális" (értsd: nem pszichoizé) félnek, hogy nem ember-ember közötti társalgásban vesz részt, hanem kéretlenül is a páciens szerepkörébe terelték.

Talán nem véletlen, hogy ezen ismerőseim között alig akadt olyan személy, akinek funkcionáló első házassága lett volna. A válás náluk úgymond a személyiségfejlődés velejárója. "Más irányba fejlődött a személyiségünk" - volt az igen gyakori sablonos indok. Többen már nem is egy házasságon voltak túl. Végül is, a változatosság gyönyörködtet, nemde?

A híresebb pszichológusok közül Csernus Imre elvált, Popper Péter többször is, és folytathatnám a sort... Talán csak Ranschburg Jenőről tudom biztosan, hogy első házassága regnál még.

Jut eszembe: régebben stoppal is jártam időnként, s egyszer mit ad Isten egy pszichológusnő vett fel. Beszélgettünk. Mondom neki, van ez a rögeszmém, hogy a pszichoizék gyakrabban válnak, mint az átlagértelmiségi. Mire persze kiderült, ő is vált már, és éppenséggel nemigen tud említeni 40 feletti kollégát, aki még nem esett volna túl legalább egy váláson.

Szóval itt van ez a két vitatandó, kérdés formájában megfogalmazott állítás:
  1. Igaz-e, hogy az esetek többségében kisebb-nagyobb pszichés defekt, enyhébb személyiségzavar motivál a pszichológiai pályára?
  2. Igaz-e, hogy még értelmiségi körökön belül is kiemelkedő számarányban válnak a pszichológusok/pszichiáterek?  

Címkék: szex extrém pszicho abnormalitás

12 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://extremdolgok.blog.hu/api/trackback/id/tr812273490

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Neurotikus lakásnemvevők enciklopédiája: A paranoid nemvevő 2010.09.06. 10:56:19

A paranoid nyilvánvalóan a sötét oldalon áll. Gennyes és kész! És igen, van legalább egy bibircsók az állán, szőrszál-szökőkúttal a közepén.A kőkorszaki paranoid szívesebben meózza a lakást telefonon, a virtuális nem az ő homokozója. Vérbeli digitális ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.09.06. 13:57:10

"Végül is, a változatosság gyönyörködtet, nemde?"
Ennél a mondatnál érdemes lehorgonyozni.
Én, ha pszichológus lennék, ennélfogva, csak csinos fiatal, egyedülálló, gazdag(opcionális) nők számára nyújtanék - kívánságra esetleg csoportos - terápiát.
Egyébként egyetlen pszichológust ismerek, igaz, gyermekpszichológus(nő). Külön állatfaj?
Kb 20 éve él házasságban. 3 gyermekük van. Nagy szociosznobok. Kedvenc időtöltésük prominens fideszes, vagy közeli emberekkel, művészekkel megismerkedni és meghívatni magukat, vagy meghívni őket, ill. régebben gyermekeiket együtt táboroztatni és mindezzel dicsekedni.
Példák skalpjaikból(amikor még nekem is dicsekedtek): Kósa Lajos (a csávó is debreceni), Palika!!!(a csávó régen vívott, bár sohasem kvalifikált a sportágban, de anno valahogy a közelibe furakodott. Errefelé ez is egy fajta kvalifikáció.), És szintén a vívás kapcsán(vagykitudja), bár már nem annyira fideszes: Gémesi György.
Velem mondjuk már elég régóta szóba se állnak, de tudom, hogy még egybe vannak.
Lehet, hogy ez(a FIDESZ) tartja egybe őket annyi ideje.

Corry 2010.09.06. 19:35:26

Először is a pszikkológus nőnek is tudnia köllene, hogya a szüzességi fogadalom nem örökletes :-)

Azt, hogy hány pszichológus vált már el, nem tudom, de egyik oszt. társam hasonvégzettségű :-) és agglegény.
Lehet, hogy az egész, amit tanult és amiből él, otthon nem működik?

-lyla- 2010.09.06. 21:58:33

1. igaz
2. érdektelen (tudom, malaczom, személyes érintettség okán neked nem az...)

a pchológia úgy viszonylik az agykutatáshoz, mint az asztrológia az asztronómiához...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.09.06. 22:15:26

@Vitáz van Bánegressy:

Érdekes, a gyermekpszichológus talán jobban érzi az egészséges család fontosságát, ezért lehet kitartóbb. A gyermek szempontjait képes fölérendelni a saját poligám hajlamainak.

@Corry:

Otthon valóban nem működik, mint ahogy saját gyereket is ezerszer nehezebb korrepetálni, mint a más kölkét, jóval kisebb az ellenállás, amit le kell kűzdeni.

@Dr. Pelikán et. (ferológus):

Holnap elolvasom feltétlen.

@-lyla-:

Annak nem érdektelen a válási statisztika, aki éppen most készül hozzámenni egy pszichológushoz, vagy elvenni egy efféle nőcit. Ha nekem ezt akkor mondták volna....

jaegtoer 2010.09.07. 06:10:47

Szia Malacz!

Nem tudom, senki többet szaktárs ihletett meg, vagy a szűkebb környezet, de én csak közhelyeket tudnék erről mondani, azt meg minek? Amúgy szerintem meg mindenki lökött, ki így, ki úgy, csak náluk magasabbra van helyezve a mérce. Aztán meg nem mindegy, hogy ológus, vagy iáter? Vagy igen?

Üdv.

J.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.09.07. 07:44:14

@jaegtoer:

Nem mindegy(!!!), nagyon nem, mert az iáter gyógyszert is írhat fel, a bölcsészképzett ológus pedig nem, neki csak a szavak ereje marad.

Persze az iáter jól teszi, ha képzi magát beszélgetéses terápiában, mert abban hátrányból indul.

A legjobb, ha egy iáternek van pszichoterapeuta végzettsége, mert így beszélgetéssel és gyógyszerrel is kezel egyszerre. Nagyon jó gyógyszerek vannak már szinte mindenre.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.09.08. 16:14:26

Egy kedves extanítványom reakciója a posztra, amit regisztráció híján egy más lehetőséggel élve ejtett meg:

"Tisztelt Tanár Úr!

Olvastam a pszichológusokról írt elmélkedését és nagyon szívesen megválaszolom a feltett kérdéseit.

Valóban igaz, hogy sokan saját lelki sérülései orvoslása céljából választják ezt a pályát, de kinek nincsenek lelki sérülései? A pszichológus is ember.( Kicsit durva a példa, amit felhozott )

A válási statisztika valóban magas, de ennek elég egyszerű oka van. Egy pszichológus elég sok emocionális élménynek van kitéve munkája folyamán és sokszor még otthon is rágódhat az ügyön, hogy hogyan oldja meg ( ha érdekli a téma, tudok könyvet ajánlani ), ezért ha nem tudja megfelelően kezelni az érzelmeit,az a párkapcsolatában is megmutatkozhat, mint negatív következmény. Sajnos nem annyiból áll az életük, mint pl. az eladóknak, hanem jóval több megrázó v. elgondolkoztató eseményből ( persze ez a szakterületétől is függ).

A pszichológusokkal való negatív tapasztalatait pedig nem hiszem, hogy általánosítani kellene, mert szívesen ajánlok olyan pszichológust, aki fantasztikus ember és szakember.

Pszichológus palántaként kötelességemnek éreztem megvédeni a szakma művelőit:)

Szép napot!

Üdvözlettel: ...[itt a név]... / régi diákja/

TBal 2010.09.08. 16:25:38

@malacz69 rettegéselemző: Nem tudom, miért a poligám hajlamot említed, a cikkben nem ezt hoztad fell válási indokként, hanem azt, hogy sok szakma között elvész az ember.
Poligám hajlama ugyanannyira van a pszichológusoknak, mint bárki másnak.

Szerintem csernus nem jó példa a válásra, nekem az az érzésem, hogy ő pont mostanra nyugodott le... de alapvetően igazad van.

IZs 2010.09.10. 13:32:43

A tanári szakon volt egy nagyon kedves idősebb pszicholóus tanárunk aki szerint: pszichológusnak lenni nem foglalkozás, hanem állapot. Gondolom tapasztalatból beszélt.

VIC20 2010.11.30. 01:05:11

malacz69: Úgy tűnik, már hat az agymosás nála.

VIC20 2010.11.30. 01:05:55

És a hozzászólása már önmagában alátámasztja egynémely meglátásod.
süti beállítások módosítása